Németországi
számlakövetelések
behajtása

Bevezetésként egy rövidke történet 1990-ből,
a Nagy Szabadság Illúziójának évéből

Induló gazdasági tanácsadó cégünk müncheni irodájában fogadta egy régi vállalkozó barátunkat Magyarországról.
Barátunk lelkesen taglalta fényesnek ígérkező gazdasági terveit Németországban, majd tekintettel arra, hogy egyébként szenvedélyes vadász is volt, a következő lelkesítő hasonlattal zárta expozéját:
„Olyan ez, mintha végre minket is meghívtak volna egy nagy közös európai körvadászatra! Hiszen otthon is szép terítékeink voltak, de most, hogy ismét szabaddá válik az út Európába, mennyivel szebbek lehetnek!”
Másik barátunk, ki már néhány évtizede élt és dolgozott Németországban csöndesen megszólalt a sarokban: „Aztán azt miből gondolod, Öcsém, hogy vadásznak híttak és nem hajtónak?”

A kérdés azóta sajnos tisztázódott: ma már a hajtó szerepére is nosztalgiával gondolunk vissza. Hiszen békeidőben azért a hajtóknak is jár valami a terítékből. Ma már azért harcolunk, hogy legalább ne a nyúl megtisztelő, ámde mégiscsak hálátlan szerepét osszák ránk barátaink, jóakaróink és jótevőink.

Mert túl gyakran lejtős pályán focizunk vállalkozók és munkavállalók egyaránt a nagy Unióban.

Consultaio Hungarica:
Ne csak járjon, jusson is!

Cégünk a kezdetek, azaz 1990. óta tartja elsőrangú feladatának magyar munkavállalók és magyar vállalkozások németországi érdekvédelmét a törvény eszközeivel. Több mint 120 gazdasági konfrontáció 22 év alatt.

Hívjon, vagy keressen fel bennünket személyesen!